Pages

Followers

Wednesday, September 29, 2010

hari ini

Bismillah.
ye.hari ini.hari ini aku selesai exam.hari ini aku tasmi yusuf ngan ustaz MAMAD YAIDI(BEST TEAcher!!!)
hari ini aku reactive FB aku(moge xlagho---aminn!)
hari ini aku tukar template blog aku.ye.semuanye hari ini.pergi makan KFC bersama *** hari ini juga.
membeli hadiah untuk *** hari ini.
aku melihat ramai menulis MERDEKA di status2 YM dan FB hari ini juga.
kesemuanya menulis hari ini.MERDEKA?belum lagi.hari ini belum MERDEKA.MERDEKA kerana exam?oh tidak.sesungguhnya,selesai exam,maka bertambahlah tanggungjawab kite untk meMAHAMI pelajaran2 itu.mengulang surah2 yg diAMANAHkan(IRK STUDENTS escpecially).aku pula.berteleku ditingkap dorm.memikir..tugasan2 di waktu cuti..umph2.byk buku nak kene habiskan nih!!
tadi gi jupe ustaz YAIDI.ingat nak tye hadis yg kene hafal untuk sem depan.rupe2nye,sem depan baru tentukan ape yg akan dihafalkan..erkkk..semangat ke bawah.aku angkat semula!(xkn nak tggu ustaz suruh hafal,baru nak hafal).ye!satu perubahan perlu dilakukan.hafalkan HADIS!!walaupun 1 hadis.lirik lagu wali band bole hafal 5 minit.hadis NABI xkan xbole2.cube dulu!ye!!mari kita cuba.InsyaAllah.
buku2 yg dibeli.kene habiskan.ye!belum MERDEKA sebenarnye.belum MERDEKA selagi tiada HUDUD(apakah? :p)-case closed.hehe.
buku2 mesti habis
:fiqh sirah 1(habis la....)
:cinta di langit Gaza
:fikrah islamiyyah...
:teori domino BE END tumbang.....(sape nak pinjam :p)
dan ade lagi buku2 nye.kebanyakannye karangan Al-Fadhil UstazRiduan.(kenal?:p)
Alhamdulillah,TRAGEDI meMALI suda khatam.cool beb!hehe.
nanti ade mase aku post kat blog yep.lepas bedah buku dgn dokter la.hehe.
IQRO.BACAlah.so.dont waste ur time guys.lets full our rohani(tebarai english.hihi.da bekaratt)
penuhi waktu cuti anda dengan membaca.ye.membaca.mengelakkan anda dari membuang mase,marilah READING.jika malas membaca buku tebal(bacelah buku nipis!!).jgn MALAS.jangan MALAS!terutama yg menulis.kerana yg menulis akan diuji dahulu.Jauhkan kami dari sifat PEMALAS.aku ade cerita ttg MALAS.ade suami isteri,dan anak laki nye.xbesa la.kecik je.(nampk x?hihi.xnampk lgi 3 jumaat)
anak laki dyorg ni,POMALEH(kua dah nogori den..).sampai makan pon mak eh suapkan.nak dijadikan cerita,mak ngan abah eh kua.outstation barangkali.parents dy pon sediakan satu donat besa.tok anak dy yg pemalas nih.parent dy kalungkan donat tu kat leher dy.nak tahu x tahap pemalas dewa bdk nih??dy meninggal!!sebab pemalas..(apesal plak kan??)
sebab..dy nak pusingkan kepale dy nak habiskan donat tu pon pemalas.(bole ke pusingkan kepale.?haha)ikutla.yg penting.disebabkan donat dy xhabis.dy lapar dan dy..kiok..mati..so jangan malas2.hihih.
NAUZUBILLAH MIN PEMALAS...(amin Ya Rab)
-PRAY HARD,WORK SMART-
p/s:aku rindu meeting dgn ***.

2 comments:

nurfaezza said...

huhuhu..syeikh, x bole tahan cite donat tu syeikh...
huhu...
semoga perubahan yang ingin dibuat setelah ana pegi ke gombak dapat dicapai n dijalankan dengan baik..
uhibbuki fillah~

SAIYIDATUS-SAKINAH MOHD AIZAN said...

sape yg cite kan cite donat tu?nti kan..hihihi
:)
InsyaAllah ustazah
doakan ana yep.ana dhoiif.
uhibbuki lillahi taala